Malin Kristin Vickan Anna
Eva Amanda

Bänk
Klara och Dahla

18 april hade vi vårt bortamöte med BK Häcken. Det var på förhand en match som skulle komma att bli riktigt tuff då Virgo ställde upp med ett lag bestående av 12 spelare, varav två skadade och en hel del krassliga. I mål hade vi inte heller Cissi utan en utespelare fick hoppa in på denna ack så viktiga position. Detta till trots så åkte vi hem med 1 poäng från denna match och matchbilden gjorde att man såg fram emot returen. Idag var det dags för denna – och nu med ett friskt lag, två avbytare och Cissi i mål. Stämningen i laget efter tre poäng mot Kållered i söndags var toppen och det märktes att vi ville ta lika många poäng denna match.

Första halvlek blåstes igång mitt i ösregn och åska, men det var inget som stoppade våra virgoiter, de tuggade på bra. Många fina sekvenser bjuds vi på under den första kvarten. I sjuttonde minuten slår Vickan en boll ut till Anna på vänsterkanten som drar på ett skott som letar sig, på något sätt, in i målet. Det är en vacker syn att får se Annas glädjeskutt, 1-0 till Virgo! Därefter händer dessvärre något.. Istället för att få den extra energi som man tror ska komma efter ett mål så går vi ner oss. Vi börjar göra väldigt enkla misstag och känns inte alls lika med i matchen längre. I 37e minuten får en Häcken-spelare vända upp alldeles för fritt utanför målområdet och skottar – kvitterat. Halvleken avslutas med att Eva får en långboll efter backen och rusar efter den, Häckens målvakt springer också ut, något tveksamt men hon hinner ändå först. Detta är det sista som händer i första halvlek och med en hittills oavgjord match går vi till en välbehövd halvtidsvila.

När andra halvlek drar igång fortsätter tyvärr matchen något i samma stil, vi har fortfarande för långt lag där vi ligger för långt ifrån våra markeringar. Detta får i tyvärr sota för då 1-2 målet kommer redan i den 56e minuten. Vi kämpar dock på men får inte riktigt till det i spelet helt och hållet. I 70e minuten får vi en hörna med oss, Eva slår den och bollen hamnar precis vid målvakten, det är mycket grötigt och ”fippligt” men tillslut lyckas Vickan peta in bollen – kvitterat! Tilläggas ska att Eva matchen igenom slår väldigt fina hörnor. 14 minuter senare, när tankarna ändå börjat vandra iväg mot att vi nog ska kunna lyckas få med oss åtminstone 1 poäng så avgör Häcken matchen då vårt försvar går bort sig något. Häcken-spelaren lägger bollen i mål och de resterade minuterna händer inget nämnvärt tyvärr. Vi får bege oss tillbaka till klubbstugan besvikna och utan poäng. Om vi var värda någon annan utgång än den vi fick denna match låter jag vara osagt, hade vi fortsatt matchen som vi spelade fram till vårt 1-0 mål hade det dock inte rått några tvivel. Klart är däremot att vi bjuder på för många enkla misstag, har för långt lag och att kommunikationen på plan känns idag något bristfällig. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen – skam den som ger sig! Det är bara att ta nya tag och komma igen.

Från och med nu kommer referaten att publiceras här hos Virgobloggerskan, därför kommer nog jag vare gästbloggerskan nr 1.
Coming soonish: Vi kommer även att skapa en mapp i vänstermenyn på hemsidan (http://www.svenskalag.se/ikvirgodam) där man sedan kommer att komma åt alla referat.