En förstklassig första halvlek. Guldhedens IK - IK Virgo 150524

Eva
Nathalie

Bänk
Malin.L

Med många täta matcher var det en fröjd för laget att fått hela två träningar i benen innan det var dags för säsongens första derbymatch på Guldheden Södra. Guldhedens IK, placerade på en femte plats i serien, fick utgöra motståndet. Återigen med endast en avbytare på bänken så stod Virgo redo 12.15 på konstgräset, laget kändes taggat och känslan var att de flesta var inställda på att prestera bättre än vad vi gjorde sist mot Hällesåker. Vi fick dock snabbt en rejäl uppförsbacke. Efter dryga två minuter plockar Cissi upp bollen i målområdet och plötsligt ljuder domarens pipa. Domaren blåser alltså frispark till Guldhedens IK i målområdet för tillbakaspel. Detta under höga klagomål från vår alltid så stabila Cissi, som alltid tar det säkra före det osäkra. Även vi från bänken instämmer i klagosången. Men beslutet är fattat och vi ställer upp i mur. Guldheden lägger en riktigt fin frispark, Cissi är på den, bollen tar på ribbans undersida och studsar olyckligt i Cissis rygg, hon försöker parera men bollen går snörpligt in.. 1-0 Guldheden.

Vi tar oss dock an denna uppförsbacke på ett formidabelt sätt. Virgo spelar en fantastiskt fin fotboll, ett spel som vi länge vetat finns i laget men som vi inte riktigt fått fram på match tidigare. Vi rullar enkelt, visar en oerhörd vilja och hjälper varandra. Virgo tar över spelet totalt och Guldheden, som är ett riktigt duktigt och samspelt lag, får tack vare detta inte alls fram sitt spel. Trots att Virgo har ett enormt spelövertag så lyckas vi tyvärr inte skapa så många målchanser, med ett tryggt och stabilt spel så går vi till halvtid med 0-1.

Det finns i paus inte mycket annat att säga än att vi ska fortsätta precis som vi gjort i första halvlek. Det enda som diskuteras är att lyfta laget ännu snabbare för att få upp fler spelare i anfall, detta för att förhoppningsvis skapa fler målchanser.

I andra halvlek lyfter sig emellertid Guldheden och spelet utjämnas. Det är tydligt att motståndarlaget inte är nöjda med hur det sett ut i första halvlek och de har gjort en hel del förändringar. Det är ett mycket mer offensivt lag som kommer ut i andra halvlek, ytterbackarna är med högt upp i anfall vilket också ger utdelning. I 75e minuten kan en av Guldhedens skyttedrottningar (nu fyra i seriens skytteliga) slå in en retur i mål och således utökas ledningen för hemmalaget till 2-0. Halvleken fortsätter med ett ganska så jämnt spel, Virgo kommer till anfall men inte så många målchanser, mycket tack vare att Guldheden har en oerhört skicklig och samspelt backlinje. Andra halvlek kännetecknas av ett jämnt spel, Guldheden har något övertag men Virgo gör en stabil insats. Matchen slutar 2-0 till Guldhedens IK.

Det finns inte en enda spelare i Virgo som inte ger sitt allra yttersta denna match, framförallt i första halvlek, och alla 12 spelare ska idag ha beröm. Jag känner ändå att jag måste ge Kristin en liten extra "shout out" idag. Kristin är en spelare som har utvecklats så oerhört mycket från förra säsongen, hon har verkligen funnit sig själv på mittfältet och visar match efter match upp en oerhörd vilja och kämparglöd. Även Dahla visar på mittfältet en oerhörd tyngd. Malin Hörnberg tuggar på riktigt bra ute på sin kant och Cissi briljerar som så många gånger förr med sitt målvaktsspel. Nathalie gör sin debut i Virgo-tröjan denna söndag och gör en klart godkänd insats ensam uppe på topp. Det är även riktigt kul att se mamma Malin tillbaka i spel. Men som sagt, alla tolv spelare presterar utifrån sin bästa förmåga denna match - och ibland till och med över den.

Första halvlek denna match är den bästa på hela säsongen och det ger verkligen mersmak. Bortsett från matchen mot Hällesåker så har vi verkligen blivit bättre och bättre för varje match vilket jag tycker bådar riktigt gott inför onsdagens hemmamatch mot Landvetter 2003. Senast vi mötte Landvetter var i DM 14 mars detta år. Det var en match då vi ställde upp med 11 spelare och allt var lite struligt. Redan i kanske tredje minuten skadade undertecknad knät och kunde inte spela mer, vilket kvarlämnade 10 spelare på Hedens inte allt för vackra konstgräs. Att det blev förlust den matchen känns således inte jättekonstigt, men tack och lov är förutsättningarna annorlunda inför onsdag. Kom gärna och heja fram våra damer till revansch 19.30 på Guldheden Södra, nu på onsdag alltså!