Kristi himmelfärdsdag visade upp sig från sin bästa sida med en skinande sol, klarblå himmel och med vårt rödsvarta lag redo för Hällesåker - ett lag som hittills inte hade plocket en enda poäng på sina 5 spelade matcher. Virgo ställde upp med ett lag om 12 spelare, ett offensivt lag. Och på förhand var det många som nog tippat på att vi skulle bjudas på en målfest uppe på Guldheden södra. Tyvärr blev så inte fallet.

Amanda.S Vickan Dahla Kristin
Eva Anna

Bänk
Nina

Virgo inledde första halvlek bra och det dröjer inte allt för länge innan vi får vår första målchans då Amanda får bollen på högerkanten. Målvakten rusar ut men Amanda rundar henne och slår ett inlägg till Anna som löpt in i boxen. Tyvärr hinner en back på något makabert sätt in i buren och kan blocka Annas avslut, och tillslut är även målvakten tillbaka. Det känns i denna stund som en väldigt spännande match där vi bara väntar på att få se nästa farliga målchans från Virgos sida. I 26e minuten inträffar dock något helt annat. En Virgo-inspark går direkt ut till en Hällesåker-spelare, vi lyckas dock bryta men rensningen går in i mitten där en annan gulklädd spelare står fri, hon tar ner bollen och skottar i mål. 0-1 till Hällesåker. Med den offensiva uppställning vi har denna match borde dock inte detta innebära ett så särskilt stort problem men vi har gått ner oss och spelar inte alls med det tempo och flyt vi kan göra. Den oerhörda kämparglöd som vi visade upp förra matchen mot Ahlafors/Älvängen verkar ha sinat.

I andra halvlek hoppas vi på ett rejält lyft då det i halvtid konstaterats att alla vill och kan så mycket bättre. Men det lyftet kommer inte riktigt. I 71 minuten får Virgo tillslut en hörna, matchen har kännetecknats av otaliga hörnor för Hällesåkers del men nu är det alltså äntligen vår tur. Eva slår, som alltid, en mycket fin hörna och till bollen kommer Dahla rusande. Hon nickar vackert bollen som stutsar i backen innan den seglar över huvudet på Hällesåkers målvakt - kvitterat! 9 minuter senare får Hällesåker även dom en hörna, kanske sin tolfte. Vi har försvarat oss extremt bra på alla hörnor hittills och ingen har vart särskilt farlig. Denna gång blir det desto farligare och Hällesåker kan, med tio minuter kvar av matchen, ta ledningen med 1-2. Detta blir också slutresultatet.

Jag har väldigt svårt att hitta ord att beskriva denna match, men det känns i det stora hela som att det är kämparglöden och viljan som inte riktigt finns där. Vi är inte så heta på boll som vi normalt är och spelar inte vårt spel utan anpassar oss efter Hällesåkers, det känns som att vi aldrig riktigt kommer in i matchen. Detta gör att Hällesåker tar hem sina första poäng och vi får tyvärr traska till klubbstugan tomhänta. Trots slutresultatet finns det även positiva saker. Jag vill lyfta bland annat Dahla som, precis som förra matchen, gör en riktigt bra insats; hon är het på våra fasta situationer, vilket bland annat hennes fina nickmål kan bevisa. På plan i övrigt är hon en spelare som vågar hålla i bollen och lugna ner spelet samtidigt som hon sliter som ett djur och manglar ner alla som kommer i hennes väg. Jag måste även än en gång berömma Anna Lindahl för sin oerhörda vilja - den tycks aldrig sina.

------------------------------------SLUT PÅ REFERAT------------------------------------

I skrivande stund förbereds en sallad inför kvällens knytis, då intar damlaget och ett gäng bekanta nämligen Paddan. Vi ska driva runt på kanalerna och älven, lyssna på musik, dricka och äta gott och bara umgås. Vi hade hoppats på något bättre väder för detta men det ser ut att klarna upp något till kvällen och oavsett så finns det inget som stoppar ett gäng festglada virgoiter.