Amanda Kristin Dahla Anna
Josefine.B-F

"Bänk"
Cissi, Eva och Tage

Då var det dags för seriens andra lördagsmatch. Och precis som den förra, borta mot BK Häcken, så visade det sig vara oerhört svårt att få ihop lag, tråkigt men sant. Inte heller denna gång ville motståndarlaget flytta om i spelschemat och ta emot oss en annan dag, men vi får vara tacksamma att de slutligen gick med på att flytta fram matchen från 13.00 till 16.00. Detta innebar nämligen att Virgo kunde ställa upp med 10 spelare från start. Denna gång ställde , förutom våra ordinarie spelare, knäskadade Felicia och Hanna (jag) upp samt Josefine Berglund Fredholm som vart MIA ett tag. Då vår målvakt Cissi, precis som 2 andra utespelare, jobbade till ca 15.30 så bestämdes det att Felicia fick hoppa in i målet tills Cissi var på plats..Vårt mål var att under ca 20 minuter, tills vi förstärktes till en trupp på 13, kunna hålla nollan genom ett starkt försvarsarbete. Detta för att sedan, när Cissi kunde ta över, kunna gå över till att spela vårt eget spel.

När vi kom till Sjövalla IP började regnet falla men det kom också med goda nyheter. Vi lyckades “flirta” lite med domaren som gick med på att starta matchen 10 minuter senare. Detta innebar ju för oss 10 minuter mindre med en man kort och utan vår Cissi. Ca 16.10 blåstes alltså spelet igång och det var tydligt från första stund att det var ett bra lag vi mötte. Ahlafors/Älvängen kändes som ett oerhört ihopspelat lag, det visste i varje stund vart de hade varandra och hade många riktigt duktiga spelare. Men Virgo visade än en gång på vilket oerhört LAG vi är, för vi kämpade då också för varandra och vi gjorde det bra. Felicia fick tidigt göra ett ingripande men greppade bollen utan problem. I ca åttonde minuten lägger Ahlafors/Älvängen in bollen i målområdet och för att blocka skottet lär jag tyvärr slänga mig framför bollen och landar självklart olägligt på mitt redan skadade knä. Som tur är kommer Cissi, Eva och Tage i samma stund. Eva kan springa direkt in på plan och Tage får kort därefter byta av mig på mittbacken. Någon minut senare efter att ha letat efter tejp åt Cissi, som vi nämligen glömt ta med strumpor åt, så kan vi också göra ett målvaktsbyte - ut med Felicia som gjort en klart godkänd insats, och in med Cissi.

Kanske en halvtimme in i matchen lyckas dagens motståndare dock göra sitt mål, en boll levereras upp till deras forward som ligger offside. Ingen avblåsning. Cissi rusar ut men hinner inte fram i tid och Ahlafors/Älvängen lyfter in bollen i mål. Men vi ger oss inte för det utan fortsätter spela och några minuter senare drar Amanda den ena spelaren efter den andra på sin högerkant och slår in bollen till Eva som efter lite om och men lägger in bollen i mål - kvitterat. När andra halvlek sedan blåser igång ser det riktig bra ut, vi får äntligen spela vårt spel lite mer och Ahlafors/Älvängen ser faktiskt trötta ut. I samma stund som jag ropar ut detta på plan lyckas de väl självklart göra mål dock - 2-1 vilket också blir slutresultatet. Men vi är långt ifrån chanslösa denna match. Bland annat slår Eva i slutet av andra halvlek en extremt fin frispark i ett perfekt läge från högerkanten. Här har Ahlafors/Älvängen dock ribban med sig - någon kvittering blir det tyvärr inte.

Denna match har jag varken koll på sekunder eller minuter utan det får helt enkelt räcka med denna icke så detaljrika sammanfattningen av matchen. Och i mångt och mycket skulle det räcka med att droppa ett ord, ett namn.. Nämligen Cissi. Det finns inte ord nog till att beskriva vilken oerhörd insats denna kvinna gör. Räddning efter räddning, den ena omöjligare än den andra. En stor eloge ska hon ha. Detta var något som även Ahlafors/Älvängen märkte av, även om de inte alls var lika lyckliga över det, stön och stånk blandat med kommentarer som "hon tar ju varenda boll" och "nää, nu måste vi skotträna". En stor eloge ska även hela laget ha denna match. Återigen visar vi vad det innebär att spela i ett lag, att vara virgoit. Det innebär att ställa upp för varandra, kämpa för varandra. Det är också oerhört kul att se hur vi utvecklas från match till match. Visst, det blev 0 poäng idag men någonstans känns denna match ändå som en vinst tack vare den enorma laginsats vi gör!

------------------------------------SLUT PÅ REFERAT-------------------------------------

Vi begav oss sedan vidare till Johannebar för Virgoburgare och ett par Virgokannor. Sedan fortsatte vi i stugan med bland annat beer pong och flip a cup. En riktigt rolig och lyckad lördag i sann Virgoanda.

Efter gårdagens soliga träning så laddar vi nu upp för hemmamatch mot Hällesåker IF nu på torsdag, Kristihimmelfärdsdag. Så gör något vettigt med din ledighet och kom och heja fram oss 14.15 på Guldheden Södra!