måndag 11 september 2017

Tre matcher bakom oss-tre matcher framför oss

Efter sommaruppehållet har damerna kasserat en vinst (mot Solängen, 0-4) och en förlust (mot serieledande Sävedalen med 1-2). Bloggen har varit iskall på att referera men i och med detta inlägg hoppas vi hitta tillbaka till den gamla goda formen.

Avspark Mölnlycke-IK Virgo

Igår åkte vi ut till Djupedalsplan för att gästa Mölnlycke. Ett Mölnlycke som vi fick ta stryk av i våras med 2-5 hemma på vår reservplan Guldheden Södra. Vi gästade med ett starkt lag och hoppades att få komma tillbaka i vinnarform efter senaste förlusten mot Sävedalen.
Vi åkte upp med följande lag:
Cissi, Matilda, Dahla, Kristin, Marika, Frida, Becka, Evve, ’Z’, Rebbe, Peder, Isabelle, Stina, Mirre, Bella och vår fighter Manglarn. Matchen började inte helt optimalt när vår lagkapten Peder trampar snett och fastnar med foten. Hon tvingas kliva av och bryta matchen, vilket inte alls fanns med i beräkningarna.

Annars börjar Mölnlycke matchen bäst och aggressivast. De startar i ett ruskigt tempo och pressar oss gång på gång i de inledande minutrarna. Efter en kvart lyckas de få på ett skott som Cissi greppar. Deras anfallare går dock på returen och trots att Cissi tycker hon har bollen under kontroll, så får anfallaren med sig bollen och kan rulla in 1-0 för hemmalaget. Surt, men bara att fortsätta jobba!

Vi kommer in lite mer i det och lyckas hålla någon koll på deras anfallsspel (och Cissi som storspelar i buren), men det är ändå Mölnlycke som drygar ut sin ledning till 2-0 efter en dryg halvtimmes spel. Vi lyckas skapa några hörnor och skott på mål men får ändå gå av i halvtid med inga mål gjorda.
Vi pratar om att stänga ytorna för dom och strypa deras djupledsbollar. Detta tar vi med oss in i andra halvlek och det syns att Mölnlyckes hårda tempo i inledningen på matchen känns i benen på båda lagen nu. Vi får i alla fall ett par chanser att trycka in bollen utan att lyckas men gör en stark andra halvlek.
När regnet ökar sin intensitet och åskan slår till känner domaren att det räcker och blåser av matchen. 2-0 till Mölnlycke. Ett surt resultat för oss i Virgo som kämpat hårt hela våren och början av hösten, men vi gör en bra insats och en rejäl förbättring gentemot vårt möte i våras då det blev 2-5 till Mölnlycke och för att inte glömma 4-1 till Sävedalen.

Vi laddar redan om inför en ny match imorgon då Tollered/Floda gästar oss på Mossens IP. Förhoppningsvis har planen torkat upp och matchen kan genomföras.