tisdag 22 augusti 2017

Nu kickar Virgos damer igång säsongen

Väntan och längtan är över, damerna är tillbaka. Sommaren har nästan passerat, coach gav oss egenträning att svettas igenom den förmodade hettan som aldrig kom. Vi är redo att fortsätta vår goda poängtrend från i början av maj. Imorgon, onsdag, möter vi Solängens BK borta på Eklandavallen kl 19:30. 


Gänget som gjorde Aalborg, vad passar bättre en att ge Virgohalsdukar som tack för inbjudan? 

För att verkligen kicka i gång höstsäsongen tog vi i fredags vårt pick och pack och drog till Aalborg i Danmark, för ett efterlängtat träningsläger. Fyra packade bilar begav sig ut på äventyr, först färjan till Frederikshavn och sen slutligen till vårt mål Nørresundby FB:s klubblokal som skulle bli vårt hem dem kommande två dagar. Klädseln för dagen var den eminenta träningsoverallströjan a la Virgo. Vi såg ut som ett gäng förväntansfulla tolvåringar när vi sprang runt på färjan i matchande kläder. Två småtjejer kom fram till oss halvvägs över havet och frågade vad vi spelade. Dahla svarade hårt och med en lite skrämmande ton "ingenting", med rädsla för att barnen ville spela kort med oss...Vi andra hade en lite mer vänlig ton och svarade fotboll, bra där Dahla.

Ska sägas att Alma vann allt hon gavs an i helgen, exakt allt.

En klassisk "det blåser för mycket men vi har det bra"-bild

Väl framme vid vårt hem hann vi med ett träningspass på eftermiddagen innan vi var hembjudna till Ninas föräldrar, Karin och Trygve. Och som vi blev mottagna, ja vi snackar dansk och svensk flagga i dörren, fördrink och trerätters, där förrätten självklart var en heldansk tonfisktårta. Är man i Danmark ska det vara danskt rakt igenom!
Kvällen avslutades med allsång kring Trygves gitarr och Nina på piano, riktigt hyggligt. Virgo tackar än en gång för att familjen Engen öppnade upp sitt hem för oss, och på viset de gjorde det, det var så gott!



Den danska tårtan
Efter en något sömnlös första natt på luftmadrass, ryggen är ju van vid queensize säng om man säger så och snarkningar runt en som lättväckt person är inte det härligaste precis, blev det ett lättare träningspass. Vi nötte in vikten av att ha fler passningsalternativ när vi har bollen, att man ständigt visar sig och ropar efter bollen, genom smålagsspel där det ena laget i princip bara försvarar. En bra övning som sen skulle ge utdelning på träningsmatchen mot Nørresundby FB dam efter lunch.

Virgo vilar med stil 1.

Virgo vilar med stil 2.

Cissi jobbar, Coach vilar

Tyvärr hade våra motståndare ont om folk så till vår sorg fick Nina gå över och förstärka. Det var Virgo som gick segrande ur och var det starkare laget. Vi kom inte riktigt upp i vårt spel i första halvlek, även om i fick in några bollar, så ställde motståndarna oss offside om och om igen. De pressade hårt och våran Nina var otroligt jobbig att ha som motstånd på mittfältet. I andra halvlek orkar in Nørresundby, de spelar även med en kvinna kort, och vi lyckas komma upp i det spelet vi vill efter snacket i halvtid. Vi rullar boll, får många alternativ då rörelsen ökar, vi snackar med varandra och tar vårt ansvar. Vilket bland annat resulterar i att allas våran Manglarn (Cherran) gör sitt första spelmål någonsin!

Matchen slutar med vinst för Virgo 1-6, det skulle varit 7-1, men domaren blåste bort Virgobloggerskans ena mål för offside. En offside som ingen av lagen tyckte var korrekt och över några öl senare under kvällen så medgav domaren att det var en hårfin gräns och det föreslogs att han kanske skulle skaffa starkare brillor, något han bara skrattade bort.

Hur firas en seger bäst? 

Efter matchen var festen ett faktum. Danskarnas klubblokal är utrustad med en fin bar och kvällen bjöd på pizza samt en del lekar och dans. Några Virgoiter tog steget längre och fortsatte natten ut i Aalborg medan andra slängde in handduken tidigt på luftmadrasserna.
Tack Danmark, tack Nina och hennes familj, tack Nørresundby FB, tack Coach och assisterande Evve och tack alla som hängde med och gjorde resan till ett härligt minne!

❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️

Nu har vi en träning ikväll på Mossen innan serien kickar igång igen imorgon. Jag upprepar, vi möter Solängens BK på Eklandavallen kl 19:30, det är bara att komma förbi och heja fram när vi spelar för tre nya poäng!

// Virgobloggerskan

Coach M har ordet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar