torsdag 28 september 2017

Derby inomhus i september

I söndags avgjordes sista slaget om Johanneberg fast i Kviberg. En något märklig känsla att spela inomhus när en av septembers finaste dagar sken utanför. Och i brist på tillgång till omklädningsrum tog Virgo saken i egna händer och bytte om på läktaren. Vår coach har summerat matchen åt er nedan. 


Laget från vänster, övre raden: Cissi, Marika, Lindsay, Kirre, Nina, Linda, Ebba, Mirre, Bella & Coach M.
Nedre raden vänster: Rebbe, Stina, Sandra, Eva, Frida, Alma & Z:a.

När det var dags att gästa lokalkonkurrenterna Chalmers Studentkår för Johannebergsderbyt var det upp till Kviberg vi fick söka oss, eftersom Heden lider av stora skador och är avstängd för resten av året.
Efter våra två senaste förluster mot Mölnlycke och Sävedalen var det dags att återigen hamna i poängskörden. Viktig match dessutom, inte bara sett till derbyfaktorerna utan även för att Chalmers skuggar bakom oss med två matcher mindre spelade.
Laget som tog sig upp till Kvibergs och inomhusplanen var:
Cissi – Frida, Alma, Kristin, Ebba – Z, Rebbe, Stina, Odinge – Bella, Mirre
Eva, Linda, Marika, Nina, Sandra.

Matchen börjar i bra tempo och vi spelar fantastisk fotboll, vågar hålla i bollen och rulla runt. Vi väntar tålmodigt på våra chanser, men det blir Chalmers som får fira först då de petar in en boll bakom Cissi.
Vi sätter rejäl press på Chalmers och de får många insparkar samtidigt som deras målvakt gör räddning på räddning, bland annat stoppar hon Evas chipp med fingertopparna. Till slut lyckas dock Mirre hämta boll ner på mittplan, vända upp och slå en grym kross till Sandra som plockar ner bollen och dunkar in sitt första Virgomål!
1-1 i halvtid känns ändå rättvist.

Men 10 minuter in i andra halvlek lyckas vi inte få bort Chalmers inlägg utan den nästlar sig in till slut när en Chalmerist offrar sig för att peta in bollen, 2-1 till Chalmers.
Vi ligger på ännu hårdare och avslutar gång på gång mot Chalmers Målvakt som gör en kanoninsats. Den ena räddningen tar hon på linjen när Mirre bombar på volley 5 meter från mål.

Men till slut får vi in en boll bakom målvakten och det är just Mirre som tar ett skott från bortre delen av straffområdet som glider mellan handskarna på Chalmers målvakt och 2-2.

Efter detta har båda lagen chanser att avgöra men det slutar ändå rättvist 2-2. Vi fick våra lägen men kunde inte riktigt hitta kylan i avsluten, men vi håller Chalmers bakom oss och får med oss en poäng.

Nästa match är inte förrän 12 oktober, hemma på Guldheden Södra mot Romelanda.

/Coach M 🖤❤️


Virgo byter om på läktaren, fullt normalt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar