måndag 5 juni 2017

Obesegrade i två matcher i rad.

Vi har äntligen fått lite medvind under säsongen efter tre raka förluster.

När det var dags för den sjätte matchen för säsongen var det Romelanda som stod för motståndet. Det innebar att vi skulle lämna den hektiska staden bakom oss för att komma till Romevi IP. Regnet låg i luften och planen var nyklippt. Det var kanonfina förutsättningar för fotboll denna fredag eftermiddag, den 2/6.

Gänget som skulle starta denna match var;
Cissi – Melene, Dahla, Alma, Ida -Elvira, Peder, Johanna, Bella – Emelie, Mirre.
Som ersättare hade vi med oss Frida, Evelina & Matilda.

Innan matchstart pratade vi om förra matchen mot Chalmers (3-1) och vad vi gjorde bra då samt vad vi kunde förbättra. Något vi jobbat på denna säsong är att förbättra vårt djupledsspel och det blev verkligen nyckeln i den här matchen mot Romelanda.
Matchen startar intensivt från Romelandas håll och vi blir lite överrumplade. Vi lyckas dock hålla vår nolla intakt men efter en skada på Emelie tvingas vi rotera om i laget och får skicka upp Bella på topp tillsammans med Miranda. Detta kommer att ge resultat och efter 22 minuter är det dags för Virgos skyttedrottning Miranda att kliva in i matchen, 1-0 Virgo.
 Vi fortsätter pressa Romelanda och Miranda kan även göra 2-0 efter 31 minuter. Fint framspelad av Bella. Innan halvtid lyckas även Bella hamna i protokollet efter att ha tagit tillvara på ett slarvigt bakåtspel av Romelandas förvar. 3-0 Virgo i halvtid!
Vi tillåter oss att slappna av lite och Romelanda kan reducera till 3-1 i början av andra halvlek. Vi kommunicerar med varandra för att hitta rätt i positionsspelet och för att kunna fortsätta som vi slutade första halvlek.
Fem minuter efter Romelandas kvittering slår Matilda en lång boll från högerbacken, som Bella fint skarvar vidare med skallen och Elvira kommer rusandes i djupled och kan rulla in 4-1. Perfekt anfall! Elviras rusher denna match var en fröjd att se.
Efter 70 minuter får vi en frispark strax utanför straffområdet och det blir återigen vår skyttedrottning som kliver fram. Hon lägger den lågt till sidan om muren och målvakten når inte bollen utan det blir istället 5-1 och Mirres första hattrick för Virgo, underbart!
Till slut kan Romelanda reducera till 5-2 efter en fin chipp över Cissi, men vi kliver hemåt med tre nya poäng och tar ett kliv upp i tabellen, underbart!
Nu har vi tre matcher obesegrade när vi tar emot Bergum på Mossens IP torsdagen den 8 maj. Då hoppas vi att bärga nästa tre poängare!