fredag 12 maj 2017

11 maj 2017-årets första seger

En bild säger mer än tusen ord

Det var ett taggat och hungrigt IK Virgo som tog emot Chalmers Studentkår på Mossens IP denna torsdag. Efter förra veckans inspelade poäng kändes det i gruppen att nu var det dags att ta säsongens första trepoängare – och som vi gjorde det…
Vi pratade mycket inför matchen om att våga spela vår fotboll, våga tro på oss själva och ha tålamod. Hela säsongen har vi jobbat med vårt defensiva positionsspel och det har slutligen börjat ge resultat.

Cherran, Elvira, Melene och Amanda

Första halvlek känner båda lagen på varandra. Vi hade ingen aning om vad Chalmers var för fotbollslag innan matchen, eftersom de är nya för säsongen och det visade sig bli en jämn kamp.
Bollen flängs mellan lagen och ingen kommer egentligen till några riktiga avslut mycket tack vare, från vår sida, en backlinje som spelade fantastiskt.
Gång på gång lyckas vi avstyra deras lägen. Lugnt och metodiskt bröt vi deras uppspel och började om för att kunna skapa ett spel.
Till slut, i den 42a minuten, lyckas Chalmers knoppa in en boll bakom Cissi efter att vi inte lyckats rensa undan bollen från straffområdet efter en frispark. Vi går in i halvtidsvilan med 0-1.
I paus pratar vi om att det ser skitbra ut defensivt och att målet är ett slumpmål och inget att lägga vikt vid. Istället är det viktigt att fokusera på det vi pratade om innan match och det syntes på tjejerna att de inte ville ge upp i första taget.
I andra halvlek går det upp och ner i anfallen. Cissi lyckas ge mig ett par hjärtstillestånd med sina utrusningar, men hon visar att hon har full kontroll på dom.
Till slut när Bella lyckas trassla sig in i straffområdet får hon en knuff i ryggen och faller till marken – straff för IK Virgo!
Mirre gör ingen besviken när hon pangar in sitt tredje mål för säsogen, det andra från straffpunkten, och 1-1 i matchen!
Vi lägger på extra tryck på Chalmers och vinner mycket boll. Till slut efter att ett anfall motats bort av Chalmers, landar bollen hos Rebecka som visar att det finns krut i högerdojjan! Hon driver bollen en meter och sedan bränner av en riktig rökare som letar sig in i vänstra krysset. IK Virgo tar därmed ledningen för första gången denna säsongen, 2-1.
När det är fem minuter kvar väljer vi att satsa på det defensiva för att inte låta detta rinna oss ur händerna. Bollen rensas upp på kanten och när alla tror att bollen ska gå ut till inspark för Chalmers, visar Nina lite jävlaranamma, borrar ner huvudet i marken och vinner bollen långt upp på Chalmers planhalva, tittar upp mot straffpunkten där hon hittar Mirres fötter som kan punktera matchen för Virgo, 3-1!
Domaren blåser av kort därefter och lyckan som sprider sig i laget efter en minsann välförtjänt trepoängare är varför vi sysslar med detta. Tjejerna har jobbat hårt och äntligen får dom sin belöning.