Vi ger oss aldrig

Laget för dagen:
Cissi - Matilda, Marika, Frida, RebeckaH - Evve, Peder, Johanna, Bella - Mirre, Eva. Bänk: Cherie, Melene, Elvira.

När Virgo tog emot Utbynäs hemma på Mossens IP ikväll valde sommaren att göra entré. Vädret för dagen var fantastiskt, soligt och riktigt varmt.
Planen var grym och tjejerna var riktigt laddade att fortsätta på den inslagna vägen med tre raka matcher utan förlust, men Utbynäs är som vi vet riktigt bra och det krävdes att vi var fokuserade från början.

Kapten Peder fick ta en del smällar idag.

Och till slut fick vi tyvärr bära av henne...

När vi möttes förra gången var det en urladdning utan dess like av Utbynäs (6-1 till Utbynäs) som visade på bred fotbollskunskap och hårt arbete. Denna gång var ingen skillnad och det var bortalaget som förde matchen och rullade runt oss. Det var även bortalaget som fick jubla efter ett mål i den 25e minuten. Vi valde då att överge vår 4-4-2 gå ner på 4-5-1 för att stänga igen mittfältet. Då det är svårt att spela mot ett lag som har tre duktiga innermittfältare som löper över stora ytor och besitter bra fotboll i fötterna.
Efter denna förändring så lyckas vi med vårt mål och kan strypa igen ytorna. Vi börjar spela upp oss och kan testa Utbynäs målvakt från långt håll, dock utan större lycka.
Desto bättre blir utgången av en frispark vi får på mittplan. Matilda kan lyfta in bollen i boxen och vem dyker upp där om inte vår skyttedrottning Mirre, som stänker in sitt åttonde mål för säsongen och vi kan gå till halvtidsvila med 1-1.
Laget firar 1-1 efter att Mirre styrt in Matildas frispark.

Andra halvlek fortsätter i samma anda som den första slutade och den press som Utbynäs satte första tjugo minuterna var borta. Miranda lyckas istället bryta en hemåtpassning från Utbynäs försvar
och trycka in 2-1 till de rödsvarta tidigt i den andra halvleken.
Utbynäs hårda spel börjar visa sig på tjejerna och med många byten och roteringar lyckas till slut Utbynäs, när de flyttat upp hela laget på en hörna, knoppa in 2-2 med 10 minuter kvar.
Vi krigar på riktigt bra och kniper en poäng. En stor eloge till hela gänget idag som kämpade och slet från början till slut. En stor förbättring från vårens möte och nu laddar vi för derby mot Solängen den 22e juni, vårsäsongens sista match.