onsdag 3 maj 2017

Årets första poäng-en mental vinst

Det vårades för sista delen i vårt intensiva matchschema och som motståndare stod Tollereds IF/Floda BoIF på bortaplan.
Efter senaste sura förlusten hemma mot Mölnlycke i söndags med 2-5 var det ett rejält revanschsuget IK Virgo som tog sig till Spinnarvallen i Tollered denna tisdagseftermiddag.
VI ställde upp med följande lag:
Cissi
Frida, Alma, Kristin, Ida
Evve, Dahla, Peder, Amanda
Mirre, Eva

På den starka bänken: Rebecka, Cherie, Melene, Emelie och Nina

Det kändes redan på dem spelare som åkte från klubbstugan till planen att det var vittring på vinst igår. Alla hade det i blicken och den här hälsningsfrasen var standard:
-Tjena, läget idag?
- Jo fan, sugen på vinst ikväll.

Och nej det blev inte tre poäng på pappret igår, det blev "bara" en. Men om ni bara visste, ni där ute i etern, vad den här poängen betyder för oss.
Vi har fått ihop ett fantastiskt gäng den här säsongen. Vi har i princip snittat 15-16 pers på träningarna. Och vi har längtat efter att få börja säsongen. Men när man då börjar med att förlora tre matcher, plus en träningsmatch,i rad då får sig självförtroendet en törn. Och det blir inte lika lätt att motivera oss till att ta nya tag. Det är därför den här poängen som vi tog tillsammans igår är så otroligt viktig. Den visar att vi kan och att vi vill få till det där lilla extra som behövs för att vara med och fajtas om poängen, om framgången. Och den får vårt självförtroende att sluta vara på sniskan. Så tack, alla ni som var med igår, och alla ni som varit med alla andra matcer både på och utanför planen. Vi visar nu att vi står pall, att vi är där vi ska vara.
Ett lag som tillsammans aldrig ger upp.

Så här säger vår gode coach Henriksson om kvällen:

Vädret bjöd på +20 grader och strålande sol och som grädde på moset naturgräs, underbart! Uppladdningen förstördes dock lite av göteborgstrafiken och vi fick inte alls den tid vi ville ha för att prestera som bäst.Vi är med direkt från start och kan styra undan de inledande anfallen som Tollered/Floda skapar. Tjejerna är rejält taggade och från sidan hör man hur kommunikationen fungerar fläckfritt och Alma dirigerar försvaret med bravur.
Första halvleken blir mållös efter ett par skott utanför och ett ribbskott av Kristin.
Vi börjar andra halvlek med att stå och se på medan en Flodaanfallare rinner igenom laget och till slut får in bollen bakom Cissi. 1-0.
Direkt får vi igång spelet igen och lyckas återhämta oss genom att försöka oss på en hel del avslut mot Flodas målvakt som gång på gång plockar dom i famnen och kan börja om.
När det återstår 15 minuter av matchen beslutar vi oss för att satsa allt på att få in ett kvitteringsmål och lyfter upp i ett 3-4-3 system, vilket skapar lite luckor bakåt men tack för att vi har en stabil Cissi i målet.
Efter mycket om och men lyckas vi till slut, med matchens sista spark, få hål på Flodas målvakt. Ett uppspel bakifrån som Cherie lyckas skarva vidare till Mirre, som tar emot bollen, tittar upp och avslutar i bortre hörnet och 1-1 i 90e minuten!
Vild glädje över en poäng men framförallt över en bruten förlustsvit och förhoppningsvis kan vi väcka nytt liv i säsongen. En moralisk seger för tjejerna som kämpade i 90 minuter för denna poäng.
Stor eloge till alla tjejerna för deras hårda arbete och extra plus till en storspelande Alma i mittlåset.
Nästa match spelas på hemmagräs, Mossens IP, mot Chalmers studentkår den 11/5 kl 19:00.