måndag 24 april 2017

Matchreferat Sävedalen borta

Cissi fick pris som matchens spelare i Virgo

Coachen har ordet!

Igår, söndag, tog vi oss till Valhamra Idrottsplats för att möta Sävedalen. Ett motstånd som har kammat hem full pott och har 16-2 i målskillnad efter bara två matcher. Det vårades för bra fotboll i det soliga, om en aning blåsigt, vädret.

Första halvlek visade Sävedalen sig mer taggade än oss och de startade genast med att anfalla och testa vårt försvar. Sävedalen pressade på och inom loppet av femton minuter hade de skapat ett antal hörnor och låtit Cissi jobba i målet. I 19:e minuter gjorde Sävedalen mål genom en hörna där vi inte lyckas få bort bollen ur straffområdet. Efter målet började vi rycka upp oss och skapade även lite tryck mot Sävedalens målvakt. Vi lyckas få några hörnor och skott på mål, det farligaste svepte tätt över ribban. Men det blev Sävedalen som fick fira 2-0, efter att vårat bakåtspel misslyckats.
De har ändå trevliga avbytarbås i Sävedalen...
Än en gång lyckas vi samla krafterna och försöker skapa ett tryck framåt men vi kommer inte riktigt till några farliga lägen. I slutet av första halvlek lyckas återigen Sävedalen med ett anfall och petar in 3-0 bakom en hårt arbetande Cissi. Domaren blåser av för halvlek strax efteråt och vi försöker samla ihop laget. Till andra halvlek försöker vi med mer etablerat anfallsspel och att komma ut ur egen zon. Vi kan äntligen lägga lite tryck på Sävedalens försvar och kommer till ett par avslut. Sävedalen fortsatte med sitt direkta anfallsspel men Alma och Marika lyckades flera gånger om med att stoppa farliga uppspel. En kvart in i andra halvlek får vi äntligen nätkänning när efter att vi fått en frispark strax utanför straffområdet. Det är Mirre som slår en hård boll längs marken som Elvira lyckas peta in bakom målvakten och Virgo lyckas reducera till 3-1. När det sedan står och väger lite i matchen får vi en läskig skada på Emelie, hon fick två armbågar strax under bröstet och blir yr, men som tur var kunde återhämta sig fort. Vi kommer tyvärr inte närmare in i matchen utan istället blir det Sävedalen som får sista ordet när de nickar in 4-1 efter ett fint anfall. Vi gör en bra andra halvlek men får ta med oss till nästa match att vara med från början och att inte låta motståndarna glida igenom för enkelt. Stor eloge till tjejerna som kämpade hela tiden och Cissi som fick pris som matchens spelare i vårt lag. /Mathias